Det är en fantastisk utsikt en rektor har när han, i mitt fall, står på scenen och hälsar 150 studerande välkomna till ett nytt läsår. Glada ansikten, förväntansfulla nyfikna ögon, en del är solbrända, några har låtit skägget växa andra har bytt frisyr. En riktigt härlig syn som fler borde få uppleva.

Våra studerande är det viktigaste vi har på alla sätt. De vill inget hellre än lyckas under sin tid på Birka och det är vår uppgift att se till att de gör det! Tid, pengar, studielån och engagemang är vad varje deltagare satsar, då är det självklart att vi gör vårt bästa för att de ska få det mesta ur sin investering. Faktum är att om vi verkligen lyssnar in, hör och förstår vad våra studerande behöver så hamnar både de och vi som jobbar på skolan i en positiv spiral. Deltagarna kommer att förse oss med tydlig feed-back i kommentarer, stämning och resultat som hjälper oss på vägen.

Jag blir därför oerhört glad när jag på Birka ser hur alla medarbetare tillsammans lyssnar in och bemöter de nya deltagarna. Det finns ett lugn, glädje, skratt, och ett genuint intresse i varandra, som jag tolkar som både respekt och förtroende för de studerande. Det är en bra grund för att både studerande, medarbetare och Birka skall lyckas.

Varmt välkomna till ett nytt läsår här på Birka folkhögskola!