Kajsa Pataneat

Vem är du?

En 28-årig glad tjej med skinn på näsan!

Vad gör du idag?

Idag pluggar jag på Socionomprogrammet på Mittuniversitetet här i Östersund, tack vare min behörighet från Birka!

Vad har tiden på Birka betytt för dig?

Oj, var ska jag börja? Jag hade en stressig tid bakom mig och Birka visade sig vara precis rätt miljöombyte för mig. Det var som att komma hem! Det gick snabbt att hitta vänner och komma in i pluggandet. Jag uppskattade att studierna gick att göra i sin egen takt och jag var inställd på att jobba hårt för att få ett bra studieomdöme så att jag kunde gå vidare till universitetsstudier och tack vare bra lärare så gick det alldeles utmärkt! Under min tid på Birka så bodde jag på internatet vilket var jättekul, det gjorde så att man kom väldigt nära sina studiekompisar och jag har fått vänner för livet! Birka var min chans till att forma min framtid som jag ville ha den och jag kommer aldrig glömma min tid där!

Ditt bästa Birka-minne?

När Madelene, Daniel och Karin fick mig att inse att jag faktiskt var duktig på matte! Haha, skämt o sido. Jag har flera fantastiska minnen från min tid på Birka, utflykterna vi gjorde, alla bus på internatet och känslan när matten var fixad

Ditt bästa tips för någon som funderar på att söka till Birkas Allmänna kurs?

Sök, bara sök! Du kommer ha såå roligt! Gör ditt bästa och försök se vinsten som kommer när du är klar med studierna och ha så roligt du kan under tiden! Jag skulle lätt göra om det igen!