violinheader

POLSKA – Danskurs med Ami och Fredrik

Nordic Soundscapes erbjuder en utvecklande danskurs! Vi vänder oss till dig som är nybörjare, till dig som kanske bara dansat lite grann och vill lära dig mer, eller till dig som dansat en hel del och vill fördjupa din kunskap.

Du får öva och prova dig fram för att hitta en funktionell dans med den du dansar med. Vi kommer att dansa polska och jobba med exempelvis snurr och sväng, balans och teknik, svikt och samdans, tydlighet och flöde. Allt för att hitta en kraftfull, avspänd dans i samspel med den din danspartner och musiken!

OBS: Det är inget krav att anmäla sig parvis.

Datum och tider

Lördag 21 september 10:00-17:00 och söndag 22/9 09:00-12:00. Plats: Storlien Högfjällshotell.

ANSÖK HÄR

Vilka är kursledarna?

Ami Dregelid är känd både som dansare och pedagog och en viktig förebild inom dagens folkdans. Hon har mer än 25 års erfarenhet av att arbeta med utbildning i folkdans och hennes dansande och undervisning har haft stort inflytande på folkdansmiljön och utvecklat fältet i praktiken. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern centralt och hon har under många år utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar.

Ami är lärare på Folkdanskursen på Eric Sahlström Institutet, undervisar i dans och spel på Kungl Musikhögskolan i Stockholm, på Stockholms konstnärliga högskola samt håller kortare kurser, både i Sverige och och i Norge.

Fredrik Lundberg, spelman och pedagog från Arvika, har varit en del av den traditionella värmländska och svenska folkmusiken sedan sent 80-tal och har spelat och undervisat i över 30 år. Spel till dans har alltid varit centralt för Fredrik. Han och Ami har undervisat tillsammans sedan mitten av 90-talet och de har funderat, diskuterat och testat väldigt mycket runt relationen musik- och dans.

 

Boende under kursen

I år flyttar Nordic Soundscapes västerut till Storlien. Här kommer vi att vara på Storlien Högfjällshotell och som anmäld på körstämma eller kortkurs får du rabatterat pris på boende och mat.

Mer information om boendet finns på Nordic Soundscapes hemsida

Administrativ avgift

Den administrativa avgiften är 400 kr, och din anmälan är bindande.

Här finns vår webshop

Kontakt

Har du frågor om Birkas kortkurser? Mejla till: info@birkafolkhogskola.se

ANSÖK HÄR