Ensemblekurs för blockflöjt och stråk

Målet med denna kurs är att erbjuda deltagarna möjlighet att spela tillsammans med andra och samtidigt förkovra sig i spelteknik och musikalisk interpretation; att öka deltagarnas verk- och genrekännedom och att genom ensemblespel i skilda grupperingar ge deltagarna större samspelserfarenhet. Allt i en avspänd atmosfär och naturskön omgivning under ledning av erfarna pedagoger.

Kursinnehåll

Huvudgrupperna är stråkinstrument och blockflöjter. Vi vänder oss till musikanter i alla åldrar, från barn till pensionärer, till mindre försigkomna och mer avancerade, till amatörer, musiklärare och musikstuderande. Kursen förutsätter att varje deltagare kan läsa noter och har en grundläggande färdighet i att spela sitt instrument. Således vänder sig inte kursen till rena nybörjare.

Kursen fokuserar på ensemblespel i varierande grupperingar. Därtill kommer samspelsövningar, övningar i kroppsmedvetenhet, uppvärmning och ergonomi, genre- och repertoarkännedom, teoripass, fri speltid, dagliga uppspelningar och offentlig avslutningskonsert fredagen den 28 juni kl 15.00. Individuell undervisning kan erbjudas i mån av tid. Repertoaren omfattar musik från medeltid till nutid och anpassas till deltagarnas spelvana och teknik.

ansök här

Kurstider

Period: Vecka 26, 24/6-28/6

Vi startar kursveckan 08:30 på måndag morgon och avslutar fredag 16.00

Antal deltagare

Kursplatser: ca 45st

Administrativ avgift

I den administrativa avgiften på 2900 kronor inkl. moms ingår fika och lunch.

Ledare

Per Henrik Vincent

Utbildad blockflöjts- och violinpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och arbetar som frilansmusiker och privatlärare.

Lena Thyregård Lysell

Utbildad i Örebro, Stockholm och Santa Cecilia, Rom. Har arbetat som freelance cellist i de flesta symfoniorkestrarna i Sverige, framförallt i Radiosymfonikerna. Har arbetat som cellopedagog i Nacka musikskola.

Kristine West

Porträtt på Kristine West

En flerfaldigt prisbelönt block- och traversflöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken. Med Masterexamen i tidig musik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, flertalet stipendier från bl. a. Kungl. Musikaliska Akademien, Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Statens Musikverk, såväl som med en omfattande konsertverksamhet, har hon etablerat sig på både svensk och internationell musikscen. Hon har gett ut 3 album i eget namn.

Anna Sundin

Violinist och violinpedagog med lång yrkeserfarenhet och internationell karriär. Utbildad vid Musikhögskolan i Kiev, Ukraina. Har arbetat i orkestrar som Göteborgsoperan, Kungliga Hovkapellet, Drottningholmsteaterns orkester, Concerto Copenhagen m.fl., men även som solist och kammarmusiker. Har undervisat vid bl.a. Musikskolan Lilla Akademien och Kulturskolan Stockholm.

_MG_9135

Boende

Administrativ avgift för kursen, boende och helpension under veckan blir totalt 5200kr.

Om du önskar logi så anger du detta i din ansökan till sommarkursen.

Boende med barn i dubbelrum: För barn upp till 15 år (födda senast 2008) är den totala kostnaden för boende i dubbelrum (inkl. administrativ avgift för kursen, boende och helpension) under veckan 3500 kr.

Då vi har ett begränsat antal dubbelrum, kontakta Carina Blad (carina.blad@birkafolkhogskola.se) för att kontrollera tillgång.

 

 

 

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

Avbokning

Fram till 27 maj kan du avboka din plats och få tillbaka kursavgiften.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

 

Ansök här!