Familjemusikveckan

Vi får för det 64:e året härmed inbjuda till årets upplaga av Musikveckan, i år för första gången i Ljuvliga Jämtland, på Birka Folkhögskola vid Storsjöns strand strax utanför Östersund!

Målet med denna kurs är att erbjuda deltagarna möjlighet att spela tillsammans med andra och samtidigt förkovra sig i spelteknik och musikalisk interpretation; att öka deltagarnas verk- och genrekännedom och att genom ensemblespel i skilda grupperingar ge deltagarna större samspelserfarenhet. Allt i en avspänd atmosfär och naturskön omgivning under ledning av erfarna pedagoger.

Huvudgrupperna är stråkinstrument och blockflöjter. Vi vänder oss till musikanter i alla åldrar, från barn till pensionärer, till mindre försigkomna och mer avancerade, till amatörer, musiklärare och musikstuderande. Kursen förutsätter att varje deltagare kan läsa noter och har en grundläggande färdighet i att spela sitt instrument. Således vänder sig inte kursen till rena nybörjare.

Kursinnehåll
Kursen fokuserar på ensemblespel i varierande grupperingar. Därtill kommer samspelsövningar, övningar i kroppsmedvetenhet, uppvärmning och ergonomi, genre- och repertoarkännedom, teoripass, fri speltid, dagliga uppspelningar och offentlig avslutningskonsert fredagen den 30 juni kl 15.00.
Individuell undervisning kan erbjudas i mån av tid.
Repertoaren omfattar musik från medeltid till nutid och anpassas till deltagarnas spelvana och teknik.

 

Sista anmälningsdag

1 maj

Kurstider

Period: Vecka 26, 26/6-30/6

Vi startar dagarna kl. 08:30 på skolan

Antal deltagare

Kursplatser: ca 45st

Administrativ avgift

I den administrativa avgiften på 2800kr inkl. moms ingår fika och lunch måndag till fredag.

Ledare

Björg Ollén, blockflöjt, traversflöjt. Studierektor och lektor vid Kungliga Musikhögskolan och Södra Latins gymnasium. Undervisar i tidig musik, ämnesdidaktik, ensemble, blockflöjt och traversflöjt. Medlem i Drottningholms barockensemble.

Lena Thyregård Lysell utbildad cellopedagog, Suzukipedagog, kammarmusik- och cellostudier vid S:a Cecilia i Rom. Undervisar vid Nacka musikskola som cellopedagog, ensemble- och orkesterledare.
Ulrika Lundgren Bengtsson, utbildad fiolpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Undervisar i Nacka musikskola som fiol- och violalärare samt ensemble-och orkesterlärare.

Per Henrik Vincent, utbildad blockflöjts- och violinpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och arbetar som frilansmusiker och privatlärare.

_MG_9135

Boende

Administrativ avgift för kursen, boende och helpension under veckan blir totalt 5100kr.

Om du önskar logi så anger du detta i din ansökan till sommarkursen.

Boende med barn i dubbelrum: För barn upp till 15 år (födda senast 2008) är den totala kostnaden för boende i dubbelrum (inkl. administrativ avgift för kursen, boende och helpension) under veckan 3500 kr.

Då vi har ett begränsat antal dubbelrum, kontakta Carina Blad (carina.blad@birkafolkhogskola.se) för att kontrollera tillgång.

 

 

 

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

Avbokning

Fram till den 15 maj kan du avboka din plats och få tillbaka hela summan.
Efter den 15 maj får du tillbaka kursavgiften minus en administrativ avgift på 500kr.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen.  Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

 

Ansök här!