En introduktion till läkeväxter i Jämtland

Detta är en sommarkurs för dig som är intresserad av att lära dig mer om vilda växter i vår omgivning och hur vi kan använda dem som mat och medicin. Kursen fokuserar främst på det som växer vilt i Jämtland, många av dessa växter hittar vi givetvis i övriga Sverige.

Utifrån utvalda växter går vi igenom grunderna till örtmedicin så som verkningar, aktiva ämnen och beredningar. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska delar då vi tillsammans går i natur och tittar på vilda växter, lär oss hur vi plockar och sedan tar tillvara på växterna på bästa vis. Vi kommer utföra örtprovningar och lära oss vad örters smaker kan ge oss för kunskaper.

Vi kommer även att diskutera människors relationer till växter och historia om hur läkeväxter har använts förr. I kursen ingår även tillverkning av örtblandningar, salvor och tinktur. Efter denna vecka kommer du att ha en bra grund i olika aspekter av läkeväxter och örtmedicin och du kommer i fortsättningen se ogräs som uppskattade och värdefulla växter.

Upplägget utgår från olika teman varje dag, exempel på detta är bittra växter, näring och skogen. Utifrån valda växter diskuterar vi och fördjupar oss i olika aspekter av läkeväxter så som aktiva ämnen, ogräs som mat, skogens gåvor och örter för välbehag.

Kursen passar både för dig som är helt ny i ämnet och dig som har viss kunskap som du vill fördjupa.

Kurstider

Start: måndag 27/6
Slut: fredag 1/7

09.15 – 15.30

Antal deltagare

Max 15 personer. Det är först till kvarn som gäller. Ansökan öppnar 28 februari kl. 10.

Administrativ avgift

I den administrativa avgiften på 2800 kr inkl. moms ingår fika och lunch måndag till fredag.

Ledare

Kursledare är Jennifer Askander.

Boende

Behöver du boende under sommarkursveckan?
Självklart kan du bo i våra fina internat under veckan, måndag till fredag.

Administrativ avgift för kursen, boende och helpension under veckan blir totalt 5100 kr

Om du önskar logi så anger du detta i din ansökan till sommarkursen.

 

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

Birka rum 72 dpi

 

Avbokning

Fram till den 1 juni kan du avboka din plats och få tillbaka hela summan.
Efter den 1 juni får du tillbaka kursavgiften minus en administrativ avgift på 500kr.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Det är först till kvarn som gäller. Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Kontakta Maria Nyqvist