Skrivarkurs

Välkommen till en rolig och utvecklande skrivarvecka! Det enda som behövs är en portion skrivlust. På skrivarkursen får du hjälp att utveckla ditt skrivande genom att diskutera dina egna texter och andras. Vi utgår från oss själva ibland och från andras historier. Vi varvar olika typer av skrivlekar med egen tid att skriva. Vår erfarna ledare guidar dig genom språk, struktur och teknik inom skrivandets konst.

Kurstider

Efter noga övervägande har vi tagit det tråkiga beslutet att ställa in våra sommarkurser även denna sommar. Vi kommer istället att satsa mer på höstens kortkurser och självklart laddar vi för en fullspäckad sommarkursvecka 2022!

Eftersom sommarkurserna ställs in för andra året nu kommer vi inte ge någon förtur till nästa års platser. Utbudet nästa sommar kan vara ett helt annat när vi förhoppningsvis inte behöver anpassa oss till restriktioner. 

Med hopp om er förståelse och en önskan om en bra sommar.

Start: måndag 28/6
Slut: fredag 2/7

09.15 – 15.30

Antal deltagare

Max 20 personer. Du som hade bokat plats sommaren 2020, behåller din plats till sommaren 2021. Vi kommer kontakta dig i februari 2021 och då får du bekräfta om du vill behålla platsen.

Administrativ avgift

I den administrativa avgiften på 2200 kr inkl. moms ingår visst kursmaterial samt fika och lunch måndag till fredag.

Kursledare

Ledare för kursen är Lotte Mjöberg. Lotte Mjöberg är leg. lärare, förlagsredaktör på ett stort bokförlag samt personlig skrivcoach.  Hon har hållit många skrivkurser: t ex kurserna ”Kreativt skrivande” samt ”Facklitteratur – Sakprosa i teori och praktik” på Mittuniversitetet samt olika kurser på Skrivarakademin i Stockholm (”Att skriva fackbok”, ”Skrivlekar” m m). Hon är medlem av Sveriges Författarförbund och har skrivit flera böcker.

En deltagare berättar

”Jag vågade åka iväg på en skrivarkurs! Kan du tänka dig! Jag har varit på Birka Folkhögskola utanför Östersund under fem dagar. Där fanns fem andra kurser samtidigt med många deltagare, så det var en härlig stämning över hela skolan.

Skrivarkursen bestod av en lärare med mycket erfarenhet av att skriva egna böcker och av förlagsvärlden. Elever hade varierande bakgrund och varierande erfarenhet av att skriva, åldern var mellan arton till sjuttio. Varje eftermiddag fick vi en skrivuppgift som vi sedan delade med varandra i vår lilla grupp nästa förmiddag. Under två timmar diskuterade vi varandras texter och vet du? Gensvaret jag fick gjorde att jag började våga tro på mig själv! Alla skratt vi hade när vi skrev de olika texterna! Insikten om hur olika vi tolkade samma text är inspirerande. Resten av dagarna ägnades åt kreativa och prestationslösa skrivövningar, bokprat och mycket mer.

Hoppas att du får samma möjlighet som jag haft denna vecka, att utveckla dig själv tillsammans med goa och kloka människor!” 

Boende

Behöver du boende under sommarkursveckan?
Självklart kan du bo i våra fina internat under veckan, måndag till fredag.

Administrativ avgift för kursen, boende och helpension under veckan blir totalt 4600 kr

Om du önskar logi så anger du detta i din ansökan till sommarkursen.

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

Birka rum 72 dpi

 

Avbokning

Fram till den 1 juni kan du avboka din plats och få tillbaka hela summan.
Efter den 1 juni får du tillbaka kursavgiften minus en administrativ avgift på 500kr.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Kontakta Maria Nyqvist

Ett fel uppstod, vänligen försök igen.
Tack!