Marcus Eriksson

 

Vem är du?

En världsvan 27-åring som tycker om att träna, resa och äta god mat!

Vad gör du idag?

Jag läser läkarprogrammet vid Uppsala universitet. En dröm som gick i uppfyllelse!

Vad har tiden på Birka betytt för dig?

Tiden på Birka har betytt väldigt mycket för mig. Den har gett mig en andra chans att göra det jag verkligen vill. Det är inte alla människor som är studiemotiverade under gymnasietiden så att få en ny chans att läsa upp sin behörighet senare i livet är helt fantastiskt! Lärarna på Birka ser till så att alla deltagare behandlas individanpassat så att lärandet blir både stimulerande och roligt. Det var väldigt bra för mig då jag lätt tappar intresse för saker om jag inte utmanas tillräckligt. Summa summarum så har jag nu helt enkelt möjligheten att kunna bli läkare!

Ditt bästa Birka-minne?

Det måste nog vara när jag var klar med matematiken och fick övergå till att vara ”hjälplärare”. Det var väldigt kul att få testa sina kunskaper och extra kul att känna att man faktiskt bidragit till att ens hårt arbetande klasskamrater klarar sin behörighet i matematik! Att verkligen få se när polletten trillade ner hos någon och att de sedan klarade provet gav verkligen en speciell känsla.

Båda fjällturerna var också väldigt roliga! Särskilt när Daniel visade lite schysst offpiståkning i Bydalen.

Ditt bästa tips för någon som funderar på att söka till Birkas Allmänna kurs?

Det är alltid värt ett försök! Kanske är det inte någonting för dig men då är du i alla fall en livserfarenhet rikare. Det finns även sommarkurser om man vill känna av stämningen på skolan. Jag gick exempelvis på kursen djupdykning i yogans värld.

Glöm inte bort att ha roligt!