Ansökan: viktiga datum

När ansökan är öppen för respektive utbildning skapar du din ansökan via en unik länk på varje utbildningssida som leder dig till Schoolsofts ansökningsportal. Om du önskar veta mer om våra ansökningsperioder kan du läsa om dem på sidan läsårstider.

10/1-24 Ansökan till läsåret 24/25 öppnar

15/4-24 Ansökningsportalen stänger

Juni (datum ej satt) 1:a besked skickas ut

Augusti (datum ej satt) 2:a besked skickas ut (gäller sen antagning)

14/10 ansökan till Allmän kurs vårtermin 2025 öppnar

Personuppgifter

Birka folkhögskola registrerar namn, personnummer, adress, telefonnummer och mejl när du ansöker till en kurs eller utbildning. Uppgifterna används för administration av ansökan. Din ansökan sparas i 2 år. Du har alltid rätt att få ett utdrag över vilka personuppgifter vi har om dig och få uppgifterna rättade vid behov eller borttagna. Då skickar du ett mejl till info@birkafolkhogskola.se.

När är sista ansökningsdag?

Allmän kurs

Allmän kurs – 31/5

Allmän kurs fortsatta studier – 1/5

Yrkesutbildningarna

Socialpedagog – 15/4

Online Video Creator – 30/6

Beroendeterapeut – 15/4

Spelutveckling – 15/4

Skogsutbildning för skogsägare – 15/4

Musikutbildningarna

Jazz /Improvisation – 1/3

Folkmusik – 1/3

Klassisk musik 1/3

Intro Klassisk 15/4

Intro Jazz 15/4

Songwriting Production 15/4

Fortsatta studier 1/5 

 

 

birkafin
  1. Finns det platser kvar på någon kurs?

    Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

  2. Kan jag bo på Birka?

    Ja, vi har ett internat med ca 70 bäddar, vilket innebär att de kursdeltagare som vill kan bo på skolan. Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och ger dig chansen att bo en period på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars.

  3. Vad kostar det att studera på Birka?

    Själva undervisningen på Birka är avgiftsfri. Däremot får deltagare betala för kurslitteratur, studiematerial, studieresor, lunch m.m. De som väljer att bo på internat betalar även för kost och logi, läs mer här.. Kostnaderna varierar mellan olika utbildningar beroende på materialåtgång och finns specificerade under varje utbildning.