Våra utbildningar

Här hittar du alla utbildningar och kurser som vi kan erbjuda dig. Hos oss kan du läsa både behörighetsgivande kurser och yrkesutbildningar. Här finns många vägar att välja!

Sommarkurser

Upplev Birka Folkhögskola på sommaren.
Under en vecka på försommaren så erbjuder vi en mix av spännande kortkurser.

Läs mer om våra sommarkurser!

Korta kurser

Birka erbjuder flera spännande kortkurser såväl höst som vår.
Håll dig uppdaterad om vårt aktuella utbud.

Läs mer om våra korta kurser 

Distanskurser

Vi förstår att det kanske är svårt att flytta hela sitt liv till Östersund och Birka. Men då tar vi Birka till dig med hjälp av våra distanskurser.

Online Video Creator

Skogsutbildning

Spelutveckling

Beroendeterapeut

 

Övriga kurser

Vi skräddarsyr utbildningar efter era önskemål och deltar gärna i olika projekt. De kurser vi kan erbjuda just nu är:

Etableringskurs
Studiemotiverande folkhögskolekurs

Kontakta: Mattias Nordqvist

Idéikon

Att läsa på Birka

Hos oss på Birka får du inte bara en bra utbildning, du får nya vänner, personer som bryr sig om dig och hjälper dig hitta en väg framåt. Det bästa är att vi älskar olikheter, spännande personligheter och utmaningar. Hos oss får du bli den du är!

Bokikon

Att läsa på folkhögskola

Att läsa på folkhögskola är inte som att läsa på vilken skola som helst. Hos oss får mötet och samtalet ta plats i klassrummet, att lära sig av varandra och dela med sig av sina kunskaper gör att en dag i klassrummet aldrig ser lika ut.

  1. Finns det platser kvar på någon kurs?

    Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

  2. Kan jag söka studiemedel för att gå på Birka?

    Ja, när du studerar på Birka har man möjlighet att söka statligt studiestöd hos Centrala studiestödsnämnden (CSN). Hur mycket och hur länge man får studiestöd beror på flera olika saker.

  3. Vad behöver jag skicka med i min ansökan?

    Det är olika för olika utbildningar men oftast betyg, personbevis för studier och personligt brev. Mer detaljerad information finns under respektive utbildning på vår hemsida.

kurser

Något du funderar över?

Vi gillar att träffa nya människor, genom mail, telefon eller över en kopp kaffe. Så om du har några frågetecken kring vår skola så ser vi framemot att prata med dig.

Kontakta oss