Kakor (cookies)

Den här sidan använder kakor. En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakor används för att kunna anpassa en webbplats efter dina val och för att ge anonymiserad information till en tredje part, exempelvis Google Analytics. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg information om ditt besök och webbplatsen blir mer lätt använd.

Det finns två typer av kakor. En typ av kakor kallas sessionskakor och lagras bara tillfälligt i din dators minne medan du besöker en webbplats för att exempelvis hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionskakor försvinner alltid när du stänger din webbläsare. En annan typ av kakor sparar en fil under en längre tid på din dator. Den sparade filen har ett utgångsdatum. När utgångsdatumet passerats raderas den automatiskt när du återkommer till den webbplats som skapade den. Den används till exempel för att berätta vad som är nytt webbplatsen sedan du senast besökte den.

Birka.fhsk.se använder Google Analytics för att bättre förstå hur våra besökare använder webbplatsen. Google Analytics använder kakor för att anonymt samla in information från webbplatsbesökarna. Information som lagras i kakor kan inte spåras. Om du samtycker till att kakor används på birka.fhsk.se, skapas en kaka för att du inte ska behöva ge ditt samtycke varje gång du besöker vår webbplats.

När du besöker den här webbplatsen får du möjlighet att acceptera om du tillåter kakor för statistik. Om du inte accepterar användandet av kakor kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Mer information om kakor finns på Post- och telestyrelsen (PTS) webbplats.