Johan är en skicklig ”restaurangräv” som samlat på sig erfarenheter från bland annat Bydalsfjällen, egen restaurang i Grebbestad, en populär festvåning och olika konsultuppdrag. Han utbildade sig till kock 1994, köksmästare 1996 och har även 80 högskolepoäng i Ledarskap.
Vad är viktigt för dig när du lagar mat?
– Eftersom matintag är ett grundläggande behov är det viktigt att mat ska tillfredsställa så många sinnen som möjligt. Dessutom ska den vara näringsrik och gärna ekologisk samt närproducerad. Hållbarhet är ett nyckelord för mig när jag jobbar, förklarar Johan.
Hur vill du beskriva ditt ledarskap i köket?
– Jag tror på den enskilda individens driv att vara delaktig. Så jag står för ett ledarskap med stort eget ansvar, där alla inkluderas. Det resulterar ofta i att vi inte känner oss toppstyrda, även om vi är det.
Vad är det bästa med Birka?
–Kollegorna! Att få jobba med och nära människor i den miljö vi har här, det är ju fantastiskt, säger Johan.