Helgkurser i folkmusik

Äntligen! Efter några års uppehåll är det åter dags att anmäla sig till tre innehållsrika helger med folkmusik på Birka folkhögskola. Du får uppleva en glädjerik och lustfylld musikkurs vid natursköna Birka strand i Ås, utanför Östersund. Kursen är under tre helger, fördelade över vinter/ våren 2024.

Kurstillfällen

19-21 jan

9-11 feb

8-10 mars (Avslutningsspelning på Gregoriedansen)

Helgerna startar på fredagen kl 18.00 och håller på till söndagen kl. 14.00.

Antal platser: 25 stycken

Ansök här!

Kursledare

Årets lärare är den dynamiska duon Kjell-Erik Eriksson och Adrian Jones.

Adrian Jones är uppvuxen i Leksand och har sin spelmanstradition från Siljansbygden. Han har turnerat världen över med grupper som Gjallarhorn och Ale Möller Band. Efter många år med stämspel, arrangering och ensemblespel i fokus har hans förkovran i melodispelet växt sig allt starkare, särskilt musiken hemifrån Leksandstrakten. Numera bosatt i Ås i Jämtland.

Kjell-Erik Eriksson grundlade sitt intresse för folkmusik i tidig ålder hemma  i Offerdal. Detta intresse skulle så småningom leda till ett heltidsyrke som frilansande folkmusiker. Spelar och turnerar med band som Hoven Droven, Triakel och Breda gatan. Jobbar på folkmusiklinjen på Birka folkhögskola.

Ledarna i helgmusikkursen står med instrumenten på ryggen.

Boende

Administrativ avgift för kursen: 3900kr
Avser boende och helpension under kurshelgerna

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

 

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

JENS BLIXTH 72

 

Avbokning

Senast tre veckor före kursstart kan du avboka din plats och få tillbaka hela kursavgiften.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen.  Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

Ansök här!