Ensemblekurs Fria folktrion

 

Anmäl dig här

Datum: 28 september – 1 oktober
Plats: Renfjällsgårdens vandrarhem
Kostnad för folkhögskolestuderande: 100 kronor för kurs och boende
Kostnad för tidigare folkhögskolestuderande: 100 kronor för kurs och reducerat pris på boende

När fjället är som vackrast träffas vi i Edsåsdalen för tre dagar med ensemblespel, konserter, jam, dans mm. Kursen riktar sig främst till er som studerar/har studerat på musiklinje på folkhögskola. Fokus är på ensemblespel, i storband och mindre grupper.

Vi startar på torsdag eftermiddag. Hejdundrande avslutning sker på Åre torg i samband med Åre höstmarknad, söndag kl 14-15. Kursen håller till på Renfjällsgårdens vandrarhem där vi oxå bor och har möjlighet att laga egen mat eller köpa till ett reducerat pris. Konserter, dans, körstämma, klackarna i taket mm. på närliggande Köjagårdens fjällhotell.

Nordic soundscapes är en folkmusik och körstämma. Vi vill skapa en plats för musikaliska möten, nya spelkompisar, ny musik! Under folkmusikkvällarna uppträder bla. Triakel , Fria FolkTrion, Heléne Olofsson, körer, Kjell-Erik och Jens-Tomas, Adrian Jones. Dans och jam!

Tidigare deltagare från Framnäs, Birka och Malungs folkhögskolor säger bla. ”Första året var superbra och mysigt, fast vi frös och bodde i leriga tält..” – i år är vi dessutom inomhus och sover i mjuka sängar.

Jens Comén

Ledare: Jens Comén

Jag har studerat på kungliga musikhögskolans folkmusikerutbildning och spelat med olika band sen 14 årsåldern. Mitt band Hoven Droven har jag spelat med sedan 1989. Jag känner sig hemma i många stilar från reggae till fri improvisation och förstås i folkmusiken, med hjärtat i västra jämtland. Har du några funderingar kring kursen är du välkommen att höra av dig till mig på jens.comen@regionjh.se

ANMÄL DIG HÄR