Seniorernas musikskola

Vi vill ge dig inspiration att utveckla dina musikaliska färdigheter och samtidigt träffa andra som delar ditt intresse. Kursen är oberoende av instrument och teoretiska förkunskaper. Vi vill dock att du redan spelar ett instrument eller sjunger.

Mål

Deltagarna ska genom nya eller återvunna kunskaper inspireras till eget musikutövande, enskilt och i grupp. Musik, socialt utbyte och meningsfullt lärande syftar till ökad mental och fysisk hälsa. Förståelse för musikens grunder och möjligheter som socialt fundament skapar nya kontaktytor.

Innehåll

 • Musikhistoria/musiklyssning
 • Musikteori och gehör
 • Ensemblespel
 • Improvisation
 • Musikergonomi

ansök här

Kurstillfällen

Kursen sker vid tio tillfällen, vecka 5-16 (ej skärtorsdag). Klockan 13.00 till 17.00

Antal platser: 12

Lärare

Fredrik Mårtensson

Intresseanmälan skickas info@birkafolkhogskola.se

Läraren Fredrik håller i lektion i aulan

Läraren Fredrik håller i lektion i aulan

 

 

Administrativ avgift

2200 kr

I den administrativa avgiften på 2200 kr inkl. moms ingår material i form av noter samt fika.

pexels-photo-52649

 

Avbokning

Senast tre veckor före kursstart kan du avboka din plats och få tillbaka hela kursavgiften.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen.  Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

 

 1. Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

 2. Kan jag bo på Birka?

  Ja, vi har ett internat med ca 70 bäddar, vilket innebär att de kursdeltagare som vill kan bo på skolan. Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och ger dig chansen att bo en period på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars.

 3. Vad kostar det att studera på Birka?

  Själva undervisningen på Birka är avgiftsfri. Däremot får deltagare betala för kurslitteratur, studiematerial, studieresor, lunch m.m. De som väljer att bo på internat betalar även för kost och logi, läs mer här.. Kostnaderna varierar mellan olika utbildningar beroende på materialåtgång och finns specificerade under varje utbildning.

Ansök nu