Seniorernas musikskola

Vi vill ge dig inspiration att utveckla dina musikaliska färdigheter och samtidigt träffa andra som delar ditt intresse. Kursen är oberoende av instrument och teoretiska förkunskaper. Vi vill dock att du redan spelar ett instrument eller sjunger.

Tider

Start: Torsdagen den 16/3
(slutar med sista kurstillfälle 1/6)

Torsdagar 12:00 – 16:00

Totalt 10 tillfällen (ej skärtorsdagen eller Kristi himmelfärd)

Mål

Deltagarna ska genom nya eller återvunna kunskaper inspireras till eget musikutövande, enskilt och i grupp. Musik, socialt utbyte och meningsfullt lärande syftar till ökad mental och fysisk hälsa. Förståelse för musikens grunder och möjligheter som socialt fundament skapar nya kontaktytor.

Innehåll

 • Musikhistoria/musiklyssning
 • Musikteori och gehör
 • Ensemblespel
 • Improvisation
 • Musikergonomi

Lärare

Fredrik Mårtensson

Intresseanmälan skickas info@birkafolkhogskola.se

 

 

Administrativ avgift

2200 kr

I den administrativa avgiften på 2200 kr inkl. moms ingår material i form av noter samt fika.

pexels-photo-52649

 

Avbokning

Du har rätt till 14 dagars ångerrätt från dagen du anmäler dig.
Efter dina 14 dagars ångerrätt gäller:

Om du får förhinder och meddelar oss detta senast två veckor före kursstart, återbetalar vi det belopp du betalat in minskat med 500 kr, som är en administrativ kostnad.

Anmäler du återbud senare än två veckor innan kursstart återbetalas inte det inbetalda beloppet. Undantag för detta görs om du blir sjuk, då krävs ett läkarintyg som bekräftar att du p.g.a. sjukdom inte kan delta i kursen. Den administrativa kostnaden på 500:- återbetalas inte.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Men om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Hittar du inte informationen du söker så kan du vid frågor om kurserna kontakta:
Mattias Nordqvist

 1. Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

 2. Kan jag bo på Birka?

  Ja, vi har ett internat med ca 70 bäddar, vilket innebär att de kursdeltagare som vill kan bo på skolan. Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö och ger dig chansen att bo en period på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars.

 3. Vad kostar det att studera på Birka?

  Själva undervisningen på Birka är avgiftsfri. Däremot får deltagare betala för kurslitteratur, studiematerial, studieresor, lunch m.m. De som väljer att bo på internat betalar även för kost och logi, läs mer här.. Kostnaderna varierar mellan olika utbildningar beroende på materialåtgång och finns specificerade under varje utbildning.