Seniorernas musikskola

Vi vill ge dig inspiration att utveckla dina musikaliska färdigheter och samtidigt träffa andra som delar ditt intresse. Kursen är oberoende av instrument och teoretiska förkunskaper. Vi vill dock att du redan spelar ett instrument eller sjunger.

Kursens innehåll

  • Musikhistoria/musiklyssning
  • Musikteori och gehör
  • Ensemblespel
  • Improvisation
  • Musikergonomi

Mål

Deltagarna ska genom nya eller återvunna kunskaper inspireras till eget musikutövande, enskilt och i grupp. Musik, socialt utbyte och meningsfullt lärande syftar till ökad mental och fysisk hälsa. Förståelse för musikens grunder och möjligheter som socialt fundament skapar nya kontaktytor.

Kurslängd

Onsdagar 13:00-17:00 med start i 5 september. Kursen pågår i 14 veckor mellan 36-50. Uppehåll vecka 44.

Antal platser: 12

Avgift

I den administrativa avgiften på 3000 kr inkl. moms ingår fika.

ansök här

Kursledare

Kursen leds av den erfarne läraren Fredrik Mårtensson, som  till vardags undervisar i bland annat klassisk gitarr, musikhistoria, musiklyssning, kammarmusik, musikteori och gehör på Birkas musikutbildningar.

Kontakt

Har du frågor om Birkas kortkurser? Mejla till: info@birkafolkhogskola.se

 

Avbokning

Senast tre veckor före kursstart kan du avboka din plats och få tillbaka hela kursavgiften.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen.  Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

DSC09266

ANSÖK HÄR