Skrivarkurs – fördjupning

Vill du utveckla ditt skrivande, under ledning av en prisbelönt författare? Då är detta kursen för dig.

Kursens innehåll

Denna kurs vänder sig till dig som vill arbeta aktivt med ett eget manus eller skriva dig fram till ett större textmaterial. Du vill gräva djupare i konstnärliga frågeställningar inom skrivande och litteratur och har ett eget självständigt läsande och skrivande. Undervisningen pågår under åtta tillfällen varannan vecka och utgörs av seminarier kring skrivande och litteratur i helgrupp och mindre grupper, skrivövningar samt textsamtal utifrån deltagarnas egna texter i mindre grupper. Deltagarnas erfarenheter, kunskaper och egna frågeställningar har en viktig betydelse i kursen.

Vissa förkunskaper krävs för att gå denna kurs. Grundkursen på Birka Folkhögskola eller motsvarande, alternativt är du verksam som författare eller på annat sätt aktiv i ditt skönlitterära skrivande. Textsamtal om varandras och andras texter är en central och väldigt givande del i utbildningen.

Kurslängd

Onsdagar 09:30-14:00 med start 4 september.

Kursen håller på i 15 veckor (v36-50, ej V44) med 8 närträffar och 7 på distans.

Antal deltagare: 12st

Avgift

I den administrativa avgiften på 2200 kr inkl. moms ingår fika.

ansök här

Kursledare

Malin Nord är verksam som författare, dramatiker, redaktör och journalist. Hon har gått Biskops Arnö författarskola samt litterär gestaltning vid Valands universitet. Hon är bosatt på Frösön och romandebuterade i mars 2012 med Stilla havet, vilken gavs ut av Albert Bonniers Förlag. 2017 tilldelades Malin Nord Studieförbundet Vuxenskolans författarpris och Samfundet De Nios Julpris. Juryn hyllade den klara prosan i Barmark. Nord fick också Länstidningens Kulturpris 2021.

Kontakt

Har du frågor om Birkas kortkurser? Kontakta vår administratör Lisa Svedberg

Avbokning

Senast tre veckor före kursstart kan du avboka din plats och få tillbaka hela kursavgiften.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen.  Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

DSC05801

ANSÖK HÄR