Musikutbildningar

Birka Folkhögskola har fyra olika musikinriktningar: Jazz, Folkmusik, Klassisk och Songwriting Production. Utbildningarna är noggrant strukturerade för att ge deltagaren bästa möjliga förutsättningar att utvecklas på alla plan inom sitt område.

Är du nyfiken på någon av våra musikutbildningar? Klicka vidare i vänstermenyn för att läsa mer och hämta inspiration.

Kreativa projekt med olika genrer

På Birka Folkhögskola gillar vi att musicera genreöverskridande och skapa samarbeten med deltagare från våra olika musikutbildningar. Ett härligt exempel är den här filmen, där folkmusik och jazz möts!

Bild på deltagare som spelar klassisk musik.

Hilda Johansson Sandborg

“Att få göra så många konserter under en och samma turnévecka var verkligen utvecklande och roligt” berättar Hilda Johansson Sandborg.

Fortsätt läsa här

Nelly Brodén Lindkvist

Nelly läser just nu sitt andra år på vår folkmusikutbildning, där hon njuter av ensemblespelet, utvecklas av att ta ansvar och stortrivs med våra erfarna pedagoger.

Fortsätt läsa här

  1. Får jag betyg på Folkhögskolan?

    Nej, folkhögskolan ger inga betyg i enskilda ämnen utan har ett eget bedömningssystem. Den som studerar på behörighetsgivande kurs (allmän kurs) kan få ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av studieförmågan. Detta grundar sig på en gemensam bedömning som görs av alla dina lärare på skolan.

    Du kan också få ett behörighetsintyg där folkhögskolan intygar att du har uppnått en viss behörighet i ett ämne.

  2. Finns det platser kvar på någon kurs?

    Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till oss för att få besked om det finns platser kvar på utbildningen du vill gå.

  3. Vad är det för skillnad på folkhögskola och universitet/högskola?

    Folkhögskolan ger inte några akademiska högskolepoäng. På vissa av folkhögskolornas yrkesutbildningar studerar man dock på eftergymnasial nivå och då ställs ofta samma förkunskapskrav som för högskolans kurser, dvs grundläggande behörighet för högskolestudier.