Skrivarkurs

Denna sommarkurs riktar sig till dig som skriver, eller vill börja skriva, skönlitterära texter som poesi, dramatik och prosa eller genreöverskridande texter som innefattar exempelvis essäistik. Den hyllade författaren Malin Nord kommer ge dig verktyg för att ta skrivandet till en ny nivå.

Kursinnehåll

Med utgångspunkt i kursdeltagarnas eget skrivande tar vi upp frågor som är angelägna i deras texter, som exempelvis vad som får en text att fungera och hur gestaltningen kan fördjupas. Hur kan vi använda oss av olika berättarperspektiv och form? Detta görs exempelvis genom kortare skrivövningar.

I kursen är läsningen en central del. Vi utvecklar vår förmåga att läsa varandra, andra och därmed oss själva. Vi går igenom hur ett kreativt och respektfullt textsamtal fungerar och skapar tillsammans en atmosfär där allas röster räknas. I textsamtal ges möjlighet att pröva sina egna texter på varandra, det kan vara texter som skrivs under veckan eller utdrag ur pågående arbeten.

Under veckan skapar vi tillsammans en plats bortom tvivlet, och tid kommer även att ges till att individuellt utforska det egna skrivprojektet eller drömmen om det.

ANSÖK HÄR

Kurstider

V 26, 24-28 juni.

Antal deltagare

17 platser

Administrativ avgift

Den administrativa avgiften är 2900 kronor inklusive moms, och då ingår fika och lunch.

Kursledare

Kursen leds av den prisbelönta författaren Malin Nord, som bland annat har skrivit den hyllade romanen “Barmark”.

Foto: Göran Strand

 

Boende

Administrativ avgift för kursen, boende och helpension under veckan blir totalt 5200kr.

Om du önskar logi så anger du detta i din ansökan till sommarkursen.

Då vi har ett begränsat antal dubbelrum, kontakta Carina Blad (carina.blad@birkafolkhogskola.se) för att kontrollera tillgång.

 

LÄS MER OM VÅRT BOENDE

Birka rum 72 dpi

Avbokning

Fram till 27 maj kan du avboka din plats och få tillbaka kursavgiften.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

Ansök här!