I början på varje år får deltagarna på Birka möjlighet att tillsammans åka på en fjällresa. Förra veckan var det dags för musiklinjen att under ett dygn utforska fjällen runt Ottsjö fjällby.

Första dagen så delades de in i mindre grupper, vissa gick en vandringsled på en mil och andra gick upp på toppen av Ottfjäll. När de sedan kom tillbaka till fjällbyn så väntade en kväll med middagslagning, pingis, bastu och mycket prat. Kajsa, vår lärare på etableringskursen, var med för att under kvällen prata om att aktivera hoppet i en värld som ibland kan kännas hopplös.

– Att våra deltagare åker på en fjällresa i början av sitt år på Birka är ett bra avstamp för resten av året. De får möjlighet att lära känna varandra inom gruppen och skapar en bra sammanhållning som de kan ta med sig in i klassrummen sen.

Andra dagen till fjälls så fortsatte dagsturerna. Några passade på att vada över ridvadet i Ottsjön, medan andra passade på att sjunga tillsammans med läraren Åsa på fjället.

En väldigt lyckad resa enligt både deltagare och lärare!