Vem är du?

Jag är Sunniva Brynnel – dragspelerska, sångerska och kompositör. Även musikjournalist och nyhetsredaktör för Lira Musikmagasin.

Vad gör du idag?

Just idag sitter jag vid ett skrivbord och ser ut över Oslofjorden. I allmänhet reser jag mellan Sverige och USA där jag spelar konserter, undervisar workshops och privatelever samt skriver om musik för Lira.

Vad har tiden på Birka betytt för dig?

Den har betytt mycket! Jag lärde mig mycket om både improvisationsmusik och svensk folkmusik (särskilt musiken från Jämtland!). Jag fick också till mig en väldigt avslappnad och skön inställning till improviserad musik, särskilt genom Roys undervisning.

Ditt bästa Birka-minne

Jag minns snön, Storsjön, vintern, mina kurskamrater och polskakurserna! Att kunna öva mitt på natten var också härligt.

Ditt bästa tips för någon som funderar på att söka till Birkas musiklinjer? 

Var tydlig inför dig själv med vad du vill uppnå under utbildningen och försök att nå det målet.