Vem är du?

Jag heter Andreas Hansson.

Vad gör du idag?

Jag jobbar som gitarrpedagog på Östersunds kulturskola.

Vad har tiden på Birka betytt för dig?

Birka betydde egentligen allt för mig. Jag var omåttligt nyfiken på den klassiska gitarren, samtidigt var jag förvirrad och osäker inför allt jag inte kunde. Jag kunde ju inte ens läsa noter! Birka var helt rätt ställe för mig. Lärare som var jordnära och varma, som såg mig och som utmanade. Massor av fina klasskompisar hade jag också, jag minns det som att vi växte så det knakade tillsammans. På turnéveckor, luciatåg, klassresor, konserter och inte minst i vardagen.

Efter Birka studerade jag fem år vid musikkonservatoriet i Trondheim.

Ditt bästa Birka-minne?

Jag har så många fina minnen från Birka, men det som kanske starkast sitter kvar är alla luciatåg vi gjorde tillsammans. Det var så stressigt och så storslaget!

Ditt bästa tips för någon som funderar på att söka till Birkas musiklinjer?

Till dig som funderar på att söka Birka säger jag bara, gör det! Det är otroligt lärorika år och kan om du vill leda till att dina drömmar förverkligas!