Välkommen till en kväll fylld med musik och sceniskt berättande om Nadia Boulanger av och med Stephanie Wendt!

VAR: Birka Folkhögskolas Aula

NÄR: 22 oktober kl 19:00

Fri Entré!

Den franska vägvisaren Nadia Boulanger (1887-1979) var som en magnet för unga kompositörer och pianister, särskild för ivriga, ambitiösa musiker från USA.

Leonard Bernstein, Philip Glass, Astor Piazzolla, Aaron Copland, Quincy Jones och många andra åkte till Frankrike för att studera hos henne. Nadia Boulanger var mycket intelligent, kunnig, disciplinerad, krävande och hade magiska öron som hörde varje detalj i musiken. Hon hade en speciell förmåga att tillåta och hjälpa varje elev att utveckla sin egen stil. Hon var en begåvad pianist, organist, kompositör och dirigent. Hon hade kända vänner. Däremot hade Nadia sina utmaningar och sorger. Mest saknade hon sin älskade och begåvade syster Lili.

I 2014 fick pianisten Stephanie Wendt ett stipendium från MacPhail Center for Music i Minneapolis för att forska om Nadia Boulanger. Stephanie intervjuade cirka 20 av Boulangers elever. Informationen som samlades från de eleverna har hamnat i hennes nyskrivna pjäs, Enligt Nadia.