Mjelva/Thunell/Sörlin är en spännande ny fioltrio med tre eminenta musiker från Härjedalen, Jämtland och Trøndelag som spelar musik från fjällbygderna i de tre grannlandskapen.

NÄR: 6 mars kl 19:30

VAR: Birka Folkhögskolas Aula. Arrangör Klub SAM och J/H Spelmansförbund.

BILJETTER (släpps inom kort)
Förköp via Tickster och Visit Östersund: 150 kr / 120 kr (medlem i Klubb SAM eller J/H Spelmansförbund / 100 kr deltagare på kortkursen Folkmusikhelger / 50 kr (student)
Biljetter säljs även i dörren. Endast swish eller kort.
Barn under 13 år går gratis!

Olav Luksengård Mjelva är spillemannen fra Røros som idag är en av Skandinaviens mest ansedda folkmusiker, såväl nyskapande som traditionsbärande med många CD-skivor i bagaget. Turnerar frekvent över hela världen med bl.a. Rydvall/Mjelva, SVER, The Nordic Fiddlers Bloc, m.fl.

Anders Thunell är en välkänd musikant med starka rötter i Härjedalens musiktraditioner. Han har ett mångårigt samarbete med Olav Mjelva bakom sig där de producerat flera skivor med Härjedals-låtar. Anders ramlade in i folkmusiken efter att ha sett teaterföreställningen ”Fjället Skogen Myren” med bl.a. Lasse Sörlin 1991.

Lasse Sörlin är uppväxt på Frösön och har stått på scen sedan slutet av 70-talet i en mängd olika genrer och minst lika många instrument. Han har en blytung CV inom kulturen kanske framför allt inom teatervärlden. Han har bl.a. spelat med Folklårängsensemblen, Bock, Nordman, Shikasta och Landstrom.

Läs mer på: https://www.facebook.com/events/180285353214509/