Espen Olaf Vestvik

Vem är du?

Jeg heter Espen Olaf Vestvik. Jeg er 21 år og kommer fra Verdal. Jeg spiller saksofon og flere tradisjonelle instrumenter.

Vad gör du idag?

Nå studerer jeg folkemusikk utøvende på Voss på Ole Bull akademiet med saksofon som hovedinstrument. Samtidig er jeg instrukør for korpsaspiranter.

Vad har tiden på Birka betytt för dig?

Utrolig mye! Jeg dro til Sverige helt alene og ble tatt godt i mot av lærere og medelever. Vi fikk stå mye på egne ben med å ha ansvar for utvalg av musikk og arrangering. Etter tiden på Birka føler jeg meg mye mer komfortabel og rolig med å stå på en scene og formidle.

Ditt bästa Birka-minne?

Vi gjorde veldig mye gøy i løpet av ett år. Spelstemmer, studietur til Tallin og folkemusikkfestivaler i Umeå og Piteå. Vi vant også verdensmesterskapet i ungdomsspelmannslag under folkemusikkfestivalen i Norrköping. Det jeg kommer til å huske best og noe jeg er fortsatt veldig stolt over er turnéuken vår. Vi dro en kvartett på en turné der vi hadde fullt ansvar for alt. Vi leide en stor bil og kjørte 200 mil og spilte 7 konserter på 7 dager i Sverige og Norge. En uke som jeg aldri kommer til å glemme!

Ditt bästa tips för någon som funderar på att söka till Birkas musiklinjer?

Først og fremst har Birka veldig flinke lærere. Som jeg har skrevet tidligere kom jeg alene hit. Nei, det var ikke enkelt å ta det valget å dra alene, men jeg er utrolig glad for at jeg gjorde det! Det er bare å være positiv til det så går det veldig bra!