Sivert Skavlan tidigare studerande på musiklinjen

Vem är du?

Jeg heter Sivert Skavlan, kommer fra Snåsa i Trøndelag Fylke og spiller klarinett/saksofon og cello.

Vad gör du idag?

Jeg jobber mye med undervisning i kulturskole samt litt på et gymnasium. Har stort sett bare instrumentalundervisning men også litt dirigering og noe klasseromsundervisning ved spesielle tilfeller. I tillegg spiller jeg en del med ulike ensembler samt tar en del frilansoppdrag. Blir mye jobbing som teatermusiker.

Vad har tiden på Birka betytt för dig?

Birka har betydd mye for meg. Da jeg starta der var planen videre å holde på med jazz, men takket være Birka oppdaget jeg folkemusikken, som ble det jeg senere studerte på musikhögskolan. Hadde det ikke vært for Birka hadde jeg nok ikke holdt på med folkemusikk alls.

Ditt bästa Birka-minne?

Mitt beste minne fra tiden på Birka er nok turneprosjektet jeg var med i det første året jeg gikk der. Da jazzbomba vi Jämtland. Vi fikk gratis hyrbil og dro til Bräcke, Sveg, Strömsund og flere steder. Stoppa på ulike steder og frågade: vil dere ha en konsert her nå? Som regel fikk vi ja!

Ditt bästa tips för någon som funderar på att söka till Birkas musiklinjer?

Alle som går der er der fordi de liker å spille musikk! Utnytt det og spill med så mange folk som overhode mulig, hele tiden oberoende av genre!