Emelie Jarvis

Vem är du?

Jag heter Emelie Jarvis och är en 21-årig musikproducent från Västerbotten.

Vad gör ni just nu på Songwriting production?

Programmet är brett och vi på Songwriting production läser allt från musikteori till ljudteknik. All den kunskap vi samlar från våra kurser bakas ihop i vårt gemensamma huvudinstrument Logic, där vi skriver och producerar våra låtar.  Under produktionslektionerna tar vi för närvarande del av varandras projekt och tacklar t. ex. gemensamt de frågeställningar som uppstår vid olika delar av låtskrivande och produktionsprocessen.

Varför sökte du just denna linje?

Jag sökte till Birka folkhögskola eftersom jag ville utvecklas personligt på flera plan. Birka har en blandning av fantastiska människor och är omgiven av fin natur där man kan fokusera på sin egen resa som individ inom musikens värld. För mig är det musikproduktion.

Vad är bäst med att studera på Birka?

Det måste nog vara de människor jag har lärt känna genom att studera här och de ovärderliga minnen jag har fått från den här skolan. Dessutom att man får tid att utvecklas personligt. Själv har jag ägnat mycket egen tid efter skolan i studion och tack vare denna tid arbetar jag numera med koreansk och japansk pop mot managementbolag.

Varför skulle du rekommendera din utbildning till andra?

Att läsa på Birka folkhögskola är något speciellt, då du får träffa engagerade människor som är intresserade av musik lika mycket som du. På Songwriting production kommer du inte bara att få lära dig grunderna i Logic utan även gitarr, piano musikteori, sång och mycket mer som du kommer att ha användning av i ditt låtskrivande. Du får utrymmet och tiden som krävs för att utvecklas på din musikaliska resa i livet oavsett vart den tar dig.