Arvid Barnö Thuresson

Vem är du?

Mitt namn är Arvid Barnö Thuresson. Jag är folk- och Jazzmusiker och spelar fiol. Just nu studerar jag Jazzutbildningen på Birka folkhögskola.

Vad gör ni just nu på jazzlinjen?

Vi har precis avslutat en inspelningsvecka där skolans ensembler har spelat in liveinspelningar med video som kommer att sändas på Birkas youtube. Nu håller vi på att repa inför vårens turnér och gigg som vi kommer göra med våra turnéensembler.

Varför sökte du just denna linje?

Jag är folkmusiker i grunden och gick först ett år folkmusik på Birka. Under året blev jag väldigt inspirerad av Birkas jazzmusiker och deras sätt att spela och förhålla sig till musiken, vilket gjorde att jag inför år två sökte till jazzutbildningen.

Vad är bäst med att studera på Birka?

Andan på skolan och det fria, lekfulla sättet att spela musik på.

Varför skulle du rekommendera din utbildning till andra?

Birka är en plats där du får mycket utrymme att utveckla dig själv, både som musiker men också i din utveckling som person och medmänniska. Du får möjlighet att öva och spela musik på din egna villkor med fantastisk guidning och uppmuntran från Birkas lärare.