Sofia Kronlund

Vem är du?

Jag heter Sofia Kronlund och går mitt andra år på folkmusiklinjen på Birka, där jag spelar gitarr.

Vad gör ni just nu på folkmusik?

Vi har nyss gjort en inspelad konsert som lagts ut på Birkas Youtubekanal, och nu ska vi fortsätta med att leta och ha spelningar i närområdet under våren. Vi har även startat upp två projekt, ett där vi ska fokusera på solospel och ett där vi väljer ett varsitt folkmusikrelaterat ämne att fördjupa oss i.

Varför sökte du just denna linje?

Jag hade inte spelat så mycket folkmusik innan men ville lära mig mer, och dessutom fokusera mer på att spela gitarr. Jag ville också få spela i ensemble, vilket vi gör mycket på folkmusiklinjen. Att få ha Jens Comén och Kjell-Erik Eriksson som lärare var också något som bidrog till att jag valde att gå just här.

Vad är bäst med att studera på Birka?

Det bästa med att studera på Birka är nog att det ett är så öppet och tillåtande klimat – det är en trygg plats att utforska musik och sig själv på. Att det är så vacker utsikt överallt är ju inte helt fel heller!

Varför skulle du rekommendera din utbildning till andra?

Jag skulle rekommendera andra att läsa folkmusik på Birka mycket för att lärarna är så bra. Man får med sig bra grunder och synsätt på folkmusik och även musik i stort enligt mig.