I juni arrangerade vi ett härligt musikläger för barn och ungdomar mellan 10 och 18 år, tillsammans med Östersunds kulturskola. Instrumenten som stod i fokus denna gång var piano och slagverk.

– Det här känns verkligen jättekul, för det är första gången vi arrangerar ett läger för just dessa instrument. När det gäller just slagverk och piano är det inte lika vanligt att få chansen att spela i grupp, om vi jämför med exempelvis stråkinstrument, säger Eva Sparf, ledare på Östersunds kulturskola.

Vilhelm Mellgren från Ås var en av deltagarna på lägret. En nyfiken 12-åring som fick både ny inspiration och nya vänner.

– Det absolut bästa med lägret är att jag får spela på flygel och fina pianon. Det känns lättare att lära sig låtar då, och ger en helt annan upplevelse jämfört med att spela på pianot jag har hemma, säger Vilhelm Mellgren.