Ellen

Möt Ellen!

 

Online Video Creator är en skapande utbildning. Ellen Reimbertsson, 26, från Norrköping har aldrig tidigare upplevt en skola så här fri och otvungen.

Vad har utbildningen Online Video Creator betytt för dig?

 

Jag har verkligen fått utveckla min kreativitet. Den har fått blomma ut på ett helt annat sätt än tidigare. Jag har blivit säkrare – både framför och bakom kameran, men också i mig själv. Man uppmanas att tänka utanför boxen, vilket är fantastiskt roligt och inspirerande. Tidigare har jag haft det jobbigt i skolan, och före detta hade jag inte sett mig själv plugga vidare. Men det här var helt annorlunda. Här känner jag mig mer fri än vad jag någonsin har gjort i skolan. Jag har blommat upp igen och mött riktigt härliga människor.

 

Gruppen betyder mycket. Vi var på ganska olika nivåer när vi började, vilket var bra. Vi utvecklas tillsammans. Alla stöttar och hjälper varandra, det är inte någon konkurrens.

 

Hur har formen distansutbildning med platsträffar och praktik fungerat för dig?

 

Det har fungerat väldigt bra. Jag har kunnat bo och jobba kvar hemma i Norrköping. Eftersom det är platsträff en gång i månaden, så har man ändå fått träffa alla och diskutera med likasinnade. Samt möta föreläsare, vilket för mig är det bästa sättet att lära sig på. Platsträffarna är det som gett mig allra mest. Där lär man känna varandra och bygger vänskapsband, vilket gör att man vågar mer.

 

Hur kommer du att kunna dra nytta av Online Video Creator i framtiden?

I och med att man får träffa människor som jobbar i branschen, både på platsträffarna och via studiebesök, får man viktiga kontakter.

 

Det är också så att alla som går utbildningen har olika bakgrund och kommer från ibland väldigt olika håll. Det gör att man kan hjälpa varandra och får kontakter över hela landet.

 

Till vem skulle du rekommendera kursen?

 

Till alla som är intresserade av rörlig bild och sociala medier. Många tänker kanske att den vänder sig till ungdomar, men det skulle inte jag säga. Den vänder sig verkligen till alla.

 

Jag skulle absolut rekommendera den till andra, för jag är övertygad om att detta är framtiden. Och nu har jag ett litet försprång!

 

Vad är ditt bästa råd till kommande deltagare?

Våga! Våga söka och våga tänka utanför boxen. Först tvekade jag, för kursen lät nästan lite “för bra för att vara sant”. Men jag sökte och hoppade på, och det har jag inte ångrat en sekund! Jag har utvecklats på så många plan och träffat nya vänner på vägen.

 

Även om det är läskigt att testa nya saker, så växer man av att utsättas för det man är rädd för. Och det får man verkligen känna på under sin tid i Online Video Creator: Att våga, utmanas, utvecklas och växa!

 

 

TILLBAKA