Hej Alexis Quiroz!

Alexis är 26 år, nyss färdigbakad informationsdesigner och bor i Västerås. Han blev först av alla att tacka ja till en plats i Online Video Creator.

 

Välkommen!

 

Tack!

 

Varför har du sökt Online Video Creator?

 

Jag känner att jag både behöver och längtar efter den här kunskapen för att komma vidare i min karriär som kommunikatör och blev väldigt glad när jag hittade annonsen. Jag pluggade estetisk linje på gymnasiet, skrivarlinjen, och har alltid skrivit. Först sökte jag journalistik, men det var inte för mig. Därefter sökte jag textdesign på högskolan. Det handlar om att göra information målgruppsanpassad. Överallt behövs det folk som kan rörlig bild, insåg jag där. Ofta står det rätt ut i jobbannonserna, att man ska ha erfarenhet av och kunskap om rörlig bild. Alla vet att video, det är det som gäller.

 

Vad hoppas du att utbildningen ska leda till?

 

Jag har arbetat i en ideell organisation, Transammans, förbundet för transpersoner och närstående, där det mesta arbetet går ut på att jobba med sociala medier. Jag hoppas på att bli en bättre kommunikatör för Transammans och kanske få in en fot i TV-branschen.

 

Var skulle du vilja göra din arbetsplatspraktik?

 

SVT, såklart. Jag hörde en intressant föreläsning av producenten för Historieätarna, om hur hon gör fakta till något kul för allmänheten. Hennes största idé är att varva tung fakta med lättsamheter. Sedan såg jag en chef på AIK, som arbetade med att bättra på normkritiken i klubben via sociala medier, Fotboll för alla. Det skulle jag också vilja göra, arbeta med normkritik i filmisk form.

 

– Per Zetterfalk, utbildningsledare Online Video Creator

 

 
 

TILLBAKA