Hallå där, Axel Palm!

Youtube-ambassadör i Sverige

Vad innebär det att vara Youtube-ambassadör?

Jag tillsammans med Youtube gör olika event för den svenska och nordiska communityn om plattformen och hur man ska nå ut.

 

Du skrev ett uppmärksammat inlägg på din Instagram om vår utbildning Online Video Creator med hashtaggen #ettriktigtjobb. Vad handlade det om?

Det jag syftade på var att online video, trots att det har blivit så etablerat – inom PR och Public Affairs, med Multi-channel networks, kända influencers etc. – ändå ofta betraktas som en ung, omogen bransch som inte innebär någon riktig arbetsprestation. Samtidigt förstår alla, från det stora till det lilla företaget, att det bästa sättet att få uppmärksamhet i dag är genom video på onlineplattformar. Behovet av knowhow är nästan omättligt, och det ökar år från år. Branschen är här för att stanna och utbildningen Online Video Creator är ett viktigt steg mot att ta den seriöst.

 

Hur var reaktionerna?

Jag fick bara positiva reaktioner på mitt Instagraminlägg och Felicia Bergström (en av Sveriges största youtubers med 300 000 prenumeranter) skrev ”OMG VAD COOLT!!!!”

 

Varför ska man gå utbildningen Online Video Creator?

Om du önskar att nå ut med ditt budskap och har ett intresse av video, så ska du söka! Vill du bli bättre på videokommunikation i den form som i dag äger distributionen, d.v.s. onlineplattformarna, får du här lära dig grundpelarna och de bästa förutsättningarna att lyckas. Det handlar mer om kompetenshöjande verktyg och hantverk än om specifika uttryckssätt – hur fungerar ett socialt nätverk, vad fungerar för att nå ut med innehåll?

Oavsett om du är intresserad av att själv nå ut eller hjälpa andra, kommer du att ha stor nytta av grundläggande färdigheter i det moderna medielandskapet. Alla som är i behov av att kommunicera, måste i dag lära sig att skapa innehållet själva. Kärnan ligger i konceptutveckling. Koncept innebär att man skissar ner en idé eller ett format, som man testar på publik. Det är precis vad videokreation handlar om. Den här utbildningen utvecklar kompetens som det just nu finns en omättlig efterfrågan på från marknaden.

Det finns också ett kulturellt värde att sprida sina videos online. Det har vuxit fram ett demokratiskt landskap för kulturyttringar som baseras på var och ens egna grundvalar, inte olika publicisters. Grindvakterna är borta. Alla har tillgång till samma plattformar. Oavsett budskap kokar det ner till en bra idé och ett bra angreppssätt.

 

Alla bär på en story. Vilken är din? 

Min story är att väcka nyfikenhet, att sålla i ett svårt material och göra det lättillgängligt. Den absolut viktigaste komponenten är att det ska komma från en själv. Det behöver inte vara en originalidé, men det ska vara en video som jag själv velat se om någon hade lagt upp den.

 

Kan du ge oss exempel på en video som väckt din nyfikenhet på sistone?

The Nerdwriters ”How Donald Trump Answers A Question”.

 

Du börjar bli en ambassadör även för utbildningen Online Video Creator, hur känns det?

Väldigt roligt! Det är viktigt att den här branschen börjar ses som mer seriös.

 

 

– Per Zetterfalk, utbildningsledare Online Video Creator

 

TILLBAKA