Just nu får vi in många ansökningar till utbildningen Allmän kurs, och vill därför göra er bekanta med Madeleine “Madde” Hermansson. Madde är verksamhetsledare för Allmän kurs, samt lärare i matematik och naturkunskap. Hon fokuserar mycket på att stärka deltagarnas självförtroende och lägga upp hållbara och anpassade studieplaner.

Vad innebär det att studera på Allmän kurs?

– Det är ett alternativ till gymnasiet, för att få behörighet till högskola och yrkeshögskola. När det inte har gått bra på andra ställen så kan man få komma hit, där vi även lägger mycket fokus på personlig utveckling, förklarar Madde.

Vad är det bästa med Birka?

– Att vi alltid försöker utvecklas och hänga med i samhällsutvecklingen. Det andra jag vill lyfta fram är att vi värnar om den lilla människan. Det är inte bara ord, utan vi försöker alltid ta hand om våra deltagare på allra bästa sätt, säger Madde.

En längre text om Madde hittar du här